MXGP finaliyle ‘Türkiye’ markası dünyanın 180 ülkesine taşınıyor

MXGP finaliyle ‘Türkiye’ markası dünyanın 180 ülkesine taşınıyor

Vakıf Katılım

Dünyanın en popüler 10 spor branşı arasında yer alan motokros kategorisinde dünyanın en büyük organizasyonu olan ‘Dünya Motokros Şampiyonası - MXGP’nin finali 3-4 Eylül tarihleri arasında Afyonkarahisar’da yapılırken, organizasyonun ‘ülke kartviziti’ olarak dünya televizyonlarında yayınlanacak tanıtım filmi dünyayla buluştu. Yayınlanacak tanıtım filmi, ülkemizin uluslararası tanıtımda ‘Turkey’ yerine ‘Türkiye’ markalaşmasındaki çalışmalarını 180 ülkeye ulaşarak bu misyona büyük bir katkı sağlayacak. 

Afyon Motorsporları Merkezi’nde hafta sonunda gerçekleşecek olan Dünya Motokros Şampiyonası bu yıl Türkiye adına uluslararası bir misyon üstlenecek. Organizayon, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan ve Türkiye’nin yabancı dillerde ‘Turkey’ yerine ‘Türkiye’ ismiyle kullanımında önemli bir aracılık yapacak. Yarışlar, ‘MXGP of Türkiye’ markasıyla iki gün boyunca 6 kıtada ve 180 ülkede 3.5 milyar potansiyel izleyiciye ulaşacak. Öte yandan yayınlar aracılığıyla ülkeye tanıtım ve ekonomik katkısı 300 milyon Euro’yu aşıyor. 

Dünyanın en çok ilgi gören spor organizasyonlarından biri olan MXGP’nin ev sahibi şehire dair görselliklerine yer veren ve ‘Post Card’ olarak adlandırılan tanıtım filmi Frig Vadisi, Emre Gölü, Afyonkarahisar Kalesi gibi bölgenin tarihi ve kültürel içeriklerinden oluşuyor. Postcard, MXGP of Türkiye etabının yayını sırasında aralarında Eurosport, FoxSports, CBS Sports, RAI, SRG SSR, Sport TV, Stan Sport, Kreator TV, AXP, NOS TV, Movistar, Teledporte gibi pek çok yayıncı tarafından izleyicilerle buluşacak. Görüntüler eşliğinde İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Arapça, Fransızca, Almanca gibi 20’ye yakın dilde Afyonkarahisar, Türkiye markası ve bölgenin turistik bölgeleri 1 dakika süresince izleyicilere aktarılacak. İki günlük organizasyon süresince Türkiye’nin medyada yer alma süresi, 300 milyon Euro’nun üzerinde bir tanıtıma eş değer. Ayrıca organizasyon dolayısıyla sürücüler ve takım görevlileri, takım taraftarları ve Uluslararası Motosiklet Federasyonu yöneticilerinden oluşan binlerce kişilik kafilede bölgedeki ekonomik hareketliliğe büyük katkı sağlayacak. Yarışlara ev sahipliği yapacak Afyon Motorsporları Merkezi çevresindeki ve şehir merkezindeki oteller yüzde yüz doluluk oranına ulaşırken, katılımcılar organizasyon alanında 50’ye yakın karavan ve 100’e yakın da çadırda da konaklayacak. 

Hibya Haber Ajansı