Telekom operatörlerinin beklediği müjdeyi, Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan verdi: Elektronik abonelik yolda

Telekom operatörlerinin beklediği müjdeyi, Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan verdi: Elektronik abonelik yolda

Vakıf Katılım

Kamudaki en yetkili isimleri bir araya getiren Dijital Gündem, 11 Haziran’daki etkinliğinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan ile Türk Telekom, Turkcell, Vodafone Türkiye ve Türksat’ın genel müdürlerini, aynı platformda bir araya getirdi. Dr. Sayan, etkinlikte, telekom operatörlerinin bir süredir beklediği müjdeyi verdi ve aboneliklerin elektronik ortamda yapılması konusunu da kapayan yasa tasarısının, meclis gündeminde olduğunu söyledi.

Pandemi döneminde her hafta gerçekleştirdiği video konferanslarla dijital dünyanın nabzını tutan Dijital Gündem, “Salgın Süreci ve Sonrasında Telekom Operatörleri” konulu beşinci etkinliğini, 11 Haziran’da gerçekleştirdi. Daha önce bilişim ve telekom sektöründeki önemli STK’ların temsilcileri ile kamudaki en yetkili isimleri buluşturan Dijital Gündem, 11 Haziran’da ise Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan ile

- Türk Telekom Genel Müdürü Ümit Önal,

- Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan,

- Vodafone Türkiye Genel Müdürü Colman Deegan ve

- TÜRKSAT Genel Müdürü Cenk Şen’i buluşturdu.

Türk Telekom’un ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve Sunuculuğunu, Bilişim Medyası Derneği Başkanı, gazeteci Musa Savaş’ın üstlendiği video konferanslar serisinin bu bölümünde, pandemi döneminde telekom operatörlerinin aldıkları önlemler, salgının kullanıcı alışkanları başta olmak üzere telekomünikasyon sektörüne etkileri, salgının şirketlerin dijital dönüşüm sürecine etkileri ve operatörlerin dijital dönüşüme katkıları ile Tech-Fin uygulamaları ve bu konudaki yasal düzenlemeler, operatörlerin regülasyon kurumlarından beklentileri masaya yatırıldı.

5G ve Elektronik Abonelik Yolda

Etkinliğin açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, şunları söyledi: “Aldığımız tedbirler ile bu süreçte herhangi bir aksaklığa sebep verilmemiş olmasından dolayı öncelikle memnuniyet duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Pandemi döneminde, başta uzaktan eğitim uygulamaları ve sağlık çalışanlarına yönelik ücretsiz haberleşme kampanyalarına, burada bulanan tüm CEO’larımızın kurumları destek verdi. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığının talebi üzerine sağlık çalışanları ve aile hekimlerine çeşitli tanımlamalar yapıldı, ücretsiz ses ve veri kampanyaları yapıldı, öğrencilerin uzaktan eğitimine destek amacıyla İnternet tanımlamaları yapıldı. YÖK’ün yine, uzaktan eğitim çalışmaları kapsamında üniversite öğrencilerinin hizmetine sunulan YÖK dersleri platformuna kampanyalar yapıldı ve destekler verildi.”

Mobil iletişim operatörlerinin, salgın dönemindeki en önemli taleplerinden birisi olan elektronik ortamda abonelik konusunun önünün açılacağının müjdesini de veren, Dr. Sayan, 5G’nin en kısa zamanda, İstanbul Havalimanı’nda deneme amaçlı olarak hizmete alınacağını söyledi.

Etkinliği, Dijital Gündem’in resmi YouTube kanalı üzerinden 2.770 kişi ve Karel’in video konferans uygulaması üzerinden 36 kişi olmak üzere, toplamda 2.806 kişi izledi.

Hibya Haber Ajansı