Türkiye Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şubesi'nden deprem bölgesine yardımlar devam ediyor

Türkiye Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şubesi'nden deprem bölgesine yardımlar devam ediyor

Vakıf Katılım

Mehmet Yakın, yürüttükleri çalışmaları şöyle aktardı:

"Türkiye Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şubesi olarak depremin olduğu andan itibaren görev yapmaya başladık. Mobil aşevimizi depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş/Pazarcık ilçesine gönderdik. 2 personelimiz orada görev yapmaktadır. AFAD koordinasyonunda Beslenme Ana Çözüm Ortağı sorumlusu olarak görev yapmaktayız. Deprem bölgesindeki afetzede ve kamu görevlilerinin iaşeleri, ilimize gelen depremzedelerin kuru gıda, kıyafet ve temel ihtiyaç destekleri derneğimiz tarafından karşılanmaktadır. Depremin olduğu andan bugüne kadar 565 Aileye 30 bin 276 muhtelif giyim ve hijyen malzemeleri, 144.900TL nakdi yardım ve 78.800TL değerinde Alışveriş çeki yardımı yapılmıştır ve yapılmaya devam edecektir. Kızılay olarak Valiliğimiz koordinasyonunda Afyon barosu, İl Özel İdaresi, Memur-Sen Afyon başkanlığı gibi kurum ve STK’larla yardım kampanyaları düzenledik. Gelen yardımlar Vali Yardımcımız Kübra Teymur’un organizasyonunda Veysel Eroğlu Spor Salonu ve Fuar alanındaki toplama merkezine yönlendiriyoruz. AFAD’ın koordinasyonunda gidecek iller ve noktalar belirlenip, toplanan yardımlar gönderiliyor.

Kızılay Kan Merkezimiz depremin olduğu andan itibaren halkımızın yoğun talebiyle bir buçuk gün içerisinde tüm kan stoklarını tamamlamış ve kan laboratuvarlarımız gece gündüz demeden çalışmışlarını yürütmüştür. Kan merkezimiz şu anda rutin çalışmalarını yürütmeye devam etmektedir. İl şube binamızda her gün ortalama 150 gönüllümüz aktif olarak sabah 08:30, gece 23.00’a kadar görev yapmaktadırlar. Diğer STK’lar gönüllüleri ile bize destek olmaktadır. İlimizdeki bağış sever vatandaşlarımıza, STK’lara ve gönüllülerimize teşekkür ederiz. Bugünden sonrada bu yaraları sarana kadar mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalara devam edeceğiz.

Depremden etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçları henüz tamamlanmış değil. Yardımseverlerin güncel ihtiyaç listelerini dikkate alarak bağış yapmalarını önemle rica ediyoruz. Valiliğimiz tarafından açıklanan acil ihtiyaçlar: Kullanılmamış kıyafet, mont ve ayakkabı, gıda kolisi, battaniye, soba, katı yakıt ve kadın hijyen malzemesi."

Hibya Haber Ajansı