USD/JPY analizi

USD/JPY analizi

Vakıf Katılım

USDJPY paritesi, piyasalardaki iyimser görünümle birlikte geçen son birkaç haftanın en düşük seviyelerinden 106.65 seviyesi üzerine doğru gün içi toparlanma sergiledi. ABD ve Çin arasındaki koronavirüsün kaynağına dair gerilimler kazançların sınırlı kalmasına neden olabilecek bir endişe kaynağı olarak da bir taraftan yükselişin daha fazla devam etmesinin önüne geçiyor denilebilir.

 

Dün ayrıca Asya’da Çin’den sürpriz şekilde güçlü gelen ihracat verileri Nisan ayında %3.5’lük bir sıçrama gösterdi ve Dünya’nın en büyük ikinci ekonomisinin, koronavirüs salgınının kontrol altına alınması için uygulanan kısıtlama önlemlerinin yarattığı ekonomik hasarı beklentilerden daha hızlı bir şekilde toparlayabileceğine dair iyimserliği artırdı. ABD ve Çin arasındaki koronavirüsün kaynağına dair son gelen açıklamalarla oluşan gerilimler de USDJPY paritesinin kazançlarının sınırlı kalmasına katkıda bulunabilir.

 

Teknik olarak incelediğimizde, USD/JPY paritesinin 106,00 seviyesinde destek bulmaya çalıştığı gözlendi. 106,00 destek seviyesinin üzerinde kaldığı sürece tepki hareketlerinin gelmesi durumunda sırası ile 106,65, 106.85 trend direnci ve aşılabilirse 107.30 seviyeleri takip edilmesi gereken önemli direnç seviyeleri olacak. Gelebilecek olası satışlar ile paritedeki eğilimin 106.00 altında aşağı yönlü olması durumunda ise 105,60 ve 105.20 destek seviyeleri yeni hedefler olacaktır.

Kaynak:AHL Yatırım
Hibya Haber Ajansı