Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nden Şanlıurfa'ya ziyaret

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nden Şanlıurfa'ya ziyaret

Vakıf Katılım

ŞANLIURFA - 17.11.2022 - HİBYA - Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Özsarı beraberinde ki heyet ile Şanlıurfa’yı ziyaret etti.

Ziyarette Şanlıurfa Halk Sağlığı Başkanı Dr. Ögr. Üyesi Abdullah Solmaz, tarafından halk sağlığına yönelik çalışmalar ve göçmen sağlığı merkezleri hakkında sunum gerçekleştirildi.
Gerçekleşen sunuma Halk sağlığı Genel Müdürlüğünden gelen heyet, Kamu Hastane Hizmetleri Başkanı Dr. Ögr. Üyesi Faruk Günak, Destek hizmetleri Başkanı Halil Beyazkendir ve Başkan yardımcıları katıldı.

Sunumda SIHHAT Projesi kapsamında yapılan çalışmalar da anlatıldı. Şanlıurfa ilinin bu proje için öneminden bahseden, Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Özsarı şunları söyledi:

“Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü olarak Şanlıurfa ilimizi hem göçmen sağlığı merkezlerini hem de verilen eğitimleri yerinde görmek amacıyla ziyaret ettik. Şanlıurfa da gayet güzel uygulamalar uygulanıyor. Kronik hastalıklar üzerine göçmen vatandaşlarımızın ve verilen hizmetler üzerine eğitime de katılım sağladık. Eğitim Acil hizmetler dışında kronik hastalık eğitimleri Ülkemizde yaşayan Göçmen toplumumuza vermemiz gereken sürdürülmesi gereken bir hizmet. Böylece sağlık okuryazarlığı üzerine etkiyi arttırarak vermiş olduğumuz sağlık hizmetlerinin etkinliğini ölçme fırsatı yakalamış oluyoruz.. Çünkü sağlıkta en önemli şey hastayla doktorun sağlık hizmetinin irtibatı, bunu da verilen eğitimlerle arttırarak onların bize olan iletişimini, hastalıklarla ilgili olan özellikle kronik hastalıklar üzerine olan bilgi düzeylerini arttırarak bizde olan iletişimlerini arttırmayı amaçlamaktayız. Burada sağ olsun arkadaşlarımız o konuda gerekli eğitimleri veriyorlar göçmenlerimiz de bu konuda ilgililer ve çevrelerine bu konuları gayet güzel aktarıyorlar. Verilen hizmetin kalitesi de gün geçtikçe artmaktadır. Çalışanlara özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim."

Hibya Haber Ajansı