Şirket haberleri

Şirket haberleri

Vakıf Katılım

AGESA – Ocak – Ekim döneminde prim üretimi %80,0 artışla 2,84 milyar TL’ye yükseldi.
AGHOL – JCR Eurasia tarafından şirketin kredi notları ve not görünümünün teyit edildiği açıklandı.
AKSA – Aksa Egypt paylarının 49,9 milyon Mısır Lirası bedelle satılması kapsamında sözleşme imzalandığı açıklandı
ALMAD – Tekirdağ Malkara’daki 21.454 m2’lik çayırın 1,8 milyon TL’ye satın alındığı açıklandı.
ALBRK – Bir yatırımcı tarafından bankaya özel denetçi atanması talebiyle açılan davanın reddedildiği açıklandı.
ASUZU – Şirketin Nisan 2022’de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile toplam bedeli 229,5 milyon TL olan otobüs siparişi için anlaşmaya varıldığı açıklandı.
BIOEN – Şirket ile Doğanlar Yatırım Holding  Doğan Kent  Elektrik’in satın alınmasına ilişkin imzalanan Hisse Devir Sözleşmesi kapsamında, 3.000.000 adet payın 3 milyon TL bedelle satın alındığı açıklandı.
BRISA – 2,5 milyar TL’ye kadar kira sertifikası ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.
BRLSM – Şirket ve bağlı ortaklığı Erde Mühendislik ile Favori Çukurova Havalimanı İşletmeciliği arasında toplamda 5,1 milyon euroluk sözleşme imzalandığı açıklandı.
CEMTS – Çelikhane ve Haddehane ünitesinde 18 – 23 Kasım aralığında üretime ara verileceği açıklandı.
DAPGM – EKGYO tarafından düzenlenen İstanbul Eyüpsultan Kemerburgaz Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1. Oturumuna katılım sağlandığı açıklandı.
DIRIT – HALKB tarafından şirket fabrikasının satışa çıkarılması ve üçüncü kişi tarafından satın alınmasına istinaden açılan davanın ertelendiği açıklandı.
DOHOL – D Yatırım Bankası tarafından 63 gün vadeli 85 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
EKGYO – İstanbul Eyüpsultan Kemerburgaz Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1. Oturumunun yapıldığı açıklandı.
FRIGO – 2023 yılında yurt dışına sevk edilmek üzere 5,9 milyon euro tutarında satış sözleşmesi imzalandığı açıklandı.
GOODY – Lüksemburg'ta Goodyear SA ile imzalanan 350 milyon TL tutarlı kredi anlaşmasının vadesinin 1,5 ay uzatılmasına karar verildiği açıklandı.
HEKTS – Özbekistan’da Hektaş Asia LLC unvanlı şirketin kurulmasına karar verildiği açıklandı.
HKTM – VBTS kapsamında şirket paylarına 16 Aralık’a kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı getirildi.
HTTBT – Rezervasyon, ücretlendirme ve biletleme çözümlerine bir teknoloji platforfumunu entegre etmek üzere 2,0 milyon dolarlık yatırım sözleşmesi imzalandığı açıklandı.
IEYHO – Şirketin bağlı ortaklığı Işıklar Ambalaj Pazarlama ile Selülöz – İş sendikası arasında devam eden toplu iş görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlandığı açıklandı.
ISCTR – 330 milyon dolar ve 191 milyon Euro olmak üzere 367 gün vadeli sendikasyon kredisi sağlarken, kredinin maliyeti ABD Doları ve Euro cinsinden sırasıyla Sofrr+%4,25 ve Euribor+%4,00 olarak açıklandı.
INVES & UZERB – INVES tarafından UZERB’nin sermayesinin %83,31'ine karşılık gelen 666.507.703 adet payın tamamının şirketin %100 oranında doğrudan bağlı ortaklığı olan İngiltere merkezli Investat Holding Limited tarafından toplam 82,6 milyon TL’ye devralınması kapsamında sözleşme imzalanırken, pay alım teklifine ilişkin SPK’ya başvuru yapılacağı açıklandı.
KARSN – Şirket tarafından Letonya – Riga Belediyesinin açtığı 35+17 adet 12 metre elektrikli otobüs ihalesinde en iyi teklifi verdiğinin açıklanması sonrası, şirketin ihaleyi kazanamadığı açıklandı.
KOZAL – Nevşehir Avanos’da bulunan ruhsat sahasının, şirkete devri için ön anlaşma yapıldığının açıklanması sonrasında, devir işlemlerinin MAPEG uygun bulunduğu sürecin devam ettiği açıklandı.
KCHOL – Şirket tarafından siyasi liderlerle görüşüldüğü haberlerinin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.
MIATK – Kalyon Enerji tarafından başlatılan ve MİA Teknoloji – AselsanNET iş ortaklığında yürütülen Yeka – 1 GES Enerji Tesisleri Güvenlik Sistemleri projesinin tamamlanarak AselsanNET’e teslime edildiği açıklandı.
NTGAZ – Konya Karatay’da toplam kurulu gücü 2.400,84 kWp olacak şekilde yapılması planlanan GES kapsamında MERAM tarafından şirkete çağrı mektubu verildiği ve Yatırım Teşvik için başvuru yapılacağı açıklandı.
OZSUB.HE – Şirket payları Borsa’da Satış yöntemi ile 22 – 23 Kasım’da tarihlerinde halka arz edilecek.
PSGYO – EKGYO tarafından düzenlenen İstanbul Eyüpsultan Kemerburgaz Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1. Oturumuna katılım sağlandığı açıklandı.
PGSUS – Bloomberg’de yer alan habere şirket pay sahipleri Esas Holding (%6,25) ve bireysel hissedarlar (%0,75) JP Morgan ve Goldman Sachs aracılıyla pay satacak.
RAYSG – Ocak – Ekim döneminde prim üretimi %131,6 artışla yükseliş 3,9 milyar TL’ye yükseldi.
SNICA – Şirket paylarının halka arzında talepler bugün toplanacak.
SISE – Şirketin Cam Ambalaj Üretim Tesisi Kapasite Artışı Projesi ile ilgili ÇED’in halkın görüşüne açıldığı medyada yer aldı.
SUNTK – Halka arzdan elde edilen fonun yatırım harcamalarında, işletme sermayesinde ve finansman maliyet azaltımında kullanıldığı açıklandı.
SUWEN –
Şirketin Katar’da bayilik sözleşmesi imzaladığı, 2023 – 2027 yılları arasında 4 mağaza açılmasının planlandığı açıklandı.
Girne Park AVM’ye mağaza açıldığı belirtildi.
TSPOR –
Futbolcusu Abdulkadir Ömür ‘ün sözleşmesinin 2027’ye kadar uzatıldığı, oyuncuya bu sezon 20 milyon TL garanti ücret ödeneceği açıklandı.
Futbolcusu Hüseyin Türkmen’in sözleşmesinin 2027’ye kadar uzatıldığı, oyuncuya bu sezon 20 milyon TL garanti ücret ödeneceği açıklandı.
ULUUN – Rekabet Kurumu tarafından şirkete verilen cezanın tebliğ edildiği, şirketin istinaf yoluna başvuracağı açıklandı.
ULUFA – 270 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.
YKBNK – 40 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı