Fx analizi

Fx analizi

Vakıf Katılım

USD/TRY: Deprem felaketinin ardından Borsa İstanbul'da dünkü işlemler iptal edildi ve Borsa İstanbul Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bünyesindeki Pay ve Pay Endeksi Türev Pazarlarının 8 Şubat 2023 tarihinde 5 iş günü süreyle (14 Şubat 2023 akşamına kadar) kapatılmasına karar verildiği bildirildi. Dolar/TL'de ise 18,80 seviyesinin hafif üzerindeki sınırlı hareketler devam etti. Bugün de dünkü kapanış seviyesi olan 18,83 etrafında sakin bir seyir var. Kurda 18,80 -18,86 arasında bant hareketinin devam etmesini bekliyoruz. Bugün TCMB tarafından 3 Şubat haftasına ait haftalık DTH, rezerv ve sermaye hareketleri istatistikleri yayımlanacak. Yurtdışı tarafta ise faizlerin yükselmeye devam etmesi gerektiğine yönelik Fed üyelerinin şahin algılanan dünkü ifadeleri faizlerdeki tepe noktanın ulaşacağı seviyeye odağın tekrar çevrilmesine neden oldu. Swap piyasası Fed'in faizleri %5,1 ile temmuzda zirveye ulaşabileceğini fiyatladı. Bu gelişme borsada baskıya yol açsa da, Dolar'a bir destek vermedi. Dolar endeksi (DXY) günü yatay bir görüntüyle tamamladı. Bu sabah ise Dolar'da hafif baskı var. Veri tarafında bugün ABD'de haftalık yeni işsizlik maaşı başvuruları öne çıkıyor.


EUR/USD: Fed yetkililerinden gelen şahin açıklamalara karşın ABD on yıllık tahvil faizinde kısmen de olsa geri çekilme gözlendi. Dolar endeksi (DXY) de 50 günlük ortalamasının hafif altında sakin bir görüntü çizdi. Bu sabah da söz konusu ortalamanın altında hareketler sürüyor. Dün %0,1 oranında düşüş gösteren EURUSD paritesi ise primli seyretmekte. ABD'de haftalık yeni işsizlik maaşı başvuruları verisi ile ECB Başkanı Lagarde'ın AB Liderler Zirvesi'ndeki konuşmasının izleneceği günde, parite 50 günlük ortalamanın geçtiği 1,07 bölgesinin üzerinde kaldıkça 1,0835 seviyesini hedeflemek isteyebilir. Sıralı ara dirençler de 1,0770 ve 1,08 seviyesindeyken, 1,07 desteğinin altındaki bir kalıcılıkta 1,0630 seviyesine kadar düşüş gözlenebilir.


XAU/USD: Fed'den gelen şahin açıklamalara karşın, değerli madende cuma günkü sert satışların telafi çabası sürüyor. Ancak bu çabanın şu aşamada net bir toparlanmaya neden olmadığını izliyoruz ki ABD on yıllık tahvil faizinde gözlenen hafif düşüşe rağmen alımlar çok güçlü değil. Verilerin öneminin arttığı bu dönemlerde ABD'de bugün açıklanacak haftalık yeni işsizlik maaşı başvuruları ise oynaklığı bir miktar artırabilir. Zayıf bir veride 1.892 hedef olabilir ki bu seviyenin üzerinde 1.900 ve 1.910 sonraki sıralı dirençler olarak izlenebilir. Öte yandan, olası iyi bir veride 1.872 desteğinin kırılması durumunda 1.861 hedef olabilir. Ana destek ise 1.846 bölgesinde.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı