Airshow China’da 39.8 milyar dolarlık anlaşmaya imza atıldı

Airshow China’da 39.8 milyar dolarlık anlaşmaya imza atıldı

Vakıf Katılım

Çin’de düzenlenen Airshow China 2022 Havacılık Fuarı esnasında toplam 39 milyar 800 milyon dolar değerinde anlaşmalara imza atıldığı bildirildi. Ülkenin güneyindeki Guangdong eyaletinin Zhuhai kentinde altı gün süren fuarda, 43 ülke ve bölgeden 740’ün üzerinde şirket, 121 adet uçak ve 54 çeşit hava-yer teçhizatı gibi binlerce ürününü çevrim içi ve çevrim dışı olarak sergiledi. Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen etkinlik esnasında 39 milyar 800 milyon dolar değerinde anlaşmalara imza atıldığı bildirildi. Fuarı toplam 200 binden fazla kişi ziyaret etti.

Fuar sırasında Çin tarafından üretilmiş çok sayıda araç tanıtıldı. Bunlar arasında, yangın söndürme aracı olarak kullanılan AG600M amfibik uçak, başka bir hava aracı taşıyıcı YU-20 uçağı, hayalet avcı jeti ve Çin yapımı ilk büyük yolcu uçağı C919 özellikle dikkati çekti.

Ülkenin acil kurtarma görevlerini gerçekleştirme amacıyla bağımsız olarak Aviation Industry Corporation of China tarafından geliştirilmiş olan AG600M amfibik uçak, izleyicilere  su boşaltma işlevini nasıl gerçekleştirdiğini gösterdi.      

 

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı