Depremzedeler için Afyonkarahisar tek yürek oldu

Depremzedeler için Afyonkarahisar tek yürek oldu

Vakıf Katılım

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, depremden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için başlattığı Deprem Yardım Kampanyası, Afyon'daki hayırsever iş insanları, vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları ve devlet kurumlarından ilgi görmeye devam ediyor. Kampanya ilan edildiğinden bu yana özellikle hayırsever iş insanları önemli miktarlarda bağış yaparak kampanyaya destek oldu.

Ülkede yaşanan deprem felaketinin üstünden 11 gün geçti. İlk günden beri duyarlı bir yaklaşımla ayni ve nakdi yardımlarını deprem bölgesine ivedilikle gönderen Afyonkarahisar halkı, öncesinde topladığı gıda, temizlik, kıyafet ve barınma yardımlarından sonra şimdi de deprem bölgesinde daha kalıcı yardımlar yapılabilmesi için Vali Kübra Güran Yiğitbaşı tarafından başlatılan nakdi yardım kampanyasına desteklerini sürdürüyor.

Deprem Yardım Kampanyasına Afyonkarahisar’ın fedakar halkının yanı sıra ilin önde gelen iş insanlarından İkbal Grup Yönetim Kurulu Başkanı Salim Pancar ve oğlu Çetin Pancar 5 Milyon TL, OGAŞ Şekerleme sahibi Celal Koca ve oğlu Yunus Koca 500 bin TL, iş insanı Haydar Kaya 1 Milyon TL, iş insanı Mehmet Kumartaşlı 1 Milyon TL, iş insanı Hüseyin Çetinbaş 300 bin TL, Esnaf ve Sanatkarlar Odası adına, esnaf ve sanatkarlarımızdan topladığı para ile Cengiz Üstün 583.314 TL, iş insanı Necmettin Ayyıldız 1.2 milyon TL, Fransa UTT Saint Chamond Fatih Camii ve Selimiye Camii Derneği üyeleri Halis Taşkın, Hasan Çelik, Hüseyin Aktepe, Yusuf Çeliköz ve Adem Aladağ 73.340 Euro, Avrupa Dişlililer Derneği üyeleri 100 bin TL değerinde 5 ton mazot ve bir miktar nakit para bağışında bulundu. İsminin açıklanmasını istemeyen hayırsever bir iş insanı da 5 Milyon TL değerinde bağışta bulundu. 

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlara yönelik başlatılan yardım kampanyasına bağışta bulunan iş insanları ve hayırsever vatandaşlarla AFAD İl Müdürlüğü’nde bir araya gelerek plaket takdim etti. Vali Yiğitbaşı kampanyaya ayni ve nakdi yardımlarıyla destek sağlayan tüm kişi kurum ve kuruşlara teşekkür etti.

Hibya Haber Ajansı