Etkisiz hale getirilen 7 teröristten 4'ünün kimliği belirlendi

Etkisiz hale getirilen 7 teröristten 4'ünün kimliği belirlendi

Vakıf Katılım

Siirt ve Faraşin bölgesinde etkisiz hale getirilen 7 teröristten 4'ünün kimliği belli oldu.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, iç güvenlik operasyonları kapsamında etkisiz hale getirilen 2 teröristin, terörden arananlarda turuncu listede yer aldığı, 2'sinin ise gri listede olduğu belirlendi.

Siirt-Eruh-Ciraf mevkiinde, İl Jandarma Komutanlığınca hafta sonu gerçekleştirilen hava destekli operasyonda 5 terörist etkisiz hale getirilmişti. Teröristlerden birinin 1 milyon TL'ye kadar ödülle turuncu listede yer alan Jiyan kod adlı Esma Afşar olduğu belirlenirken, diğer 2 teröristin 500 bin TL'ye kadar ödülle gri listede yer aldığı tespit edildi. 

Siirt'te gerçekleştirilen operasyonda, gri listede yer alan sözde yönetici Mahir Nemrut kod adlı Ferit Danışman ve bombalı saldırıların sorumlusu Azad kod adlı İsmail Duman'ın etkisiz hale getirildiği belirlendi.

Ayrıca Hakkari ve Van İl Jandarma Komutanlıkları koordinasyonunda jandarma özel harekat ve jandarma komando birliklerinin katıldığı hava destekli operasyonda, Faraşin bölgesinde 2 terörist etkisiz hale getirilmişti.
 
Teröristlerden birinin 1 milyon TL'ye kadar ödülle turuncu listede yer alan sözde grup sorumlusu olarak faaliyet yürüten Brüsk kod adlı Basri Cin olduğu belirlendi.


Hibya Haber Ajansı