FX piyasaları

FX piyasaları

Vakıf Katılım

USD/TRY: Küresel çapta risk iştahında toparlanma gözlemlerken, petrol fiyatlarındaki yükselişin sürmesi ve daha fazla ülkenin, ekonomilerini kademeli bir şekilde normalleştirmeyi planlaması fiyatlamalarda tekrar baskın olmuş gözüküyor. Risk iştahındaki görüntüyle birlikte Gelişmekte Olan Ülke para birimleri genel olarak hafif alıcılı bir görüntü sergiliyorlar. Dolar /TL de yatay bir seyir izliyor. Günün geri kalanında da mevcut fiyatlamaların devam edebileceğini kurun 7,0 - 7,09 aralığında bant hareketi yapabileceği öngörüyoruz. Yurt içinde bugün Hazine ihalelerinin yanı sıra TSİ 14.30'da nisan ayına ilişkin Reel Efektif Döviz Kuru verisi izlenecek. Yurtdışında ise ABD'de TSİ 16.45'te nisan ayına ilişkin hizmet PMI ve TSİ 17'de nisan ayına ilişkin ISM imalat dışı endeksi verileri ön plana çıkıyor.


EUR/USD: Dün baskı altında kalan parite günü %0,7 oranında kayıpla 1,0905 seviyesinden kapattı. Bugün ise risk iştahındaki toparlanma isteğine karşın Dolar'ın dirençli durduğunu, paritenin ise 1,0880 - 1,09 destek bölgesine yaklaştığını gözlemliyoruz. ABD'de nisan ayına ilişkin hizmet PMI ve ISM imalat dışı endeksi verilerinin ön planda olduğu günde, paritenin zayıf kısa vadeli teknik göstergelerle birlikte 1,0940 direncinin altında kalarak 1,0880 - 1,09 destek bölgesinin altına sarkabileceğini ve 1,0830 seviyesini hedefleyebileceğini düşünüyoruz.


XAU/USD: Dün dalgalı bir seyir izleyen değerli maden günü önemli bir değişim göstermeyerek 1.701,4 seviyesinden günü kapattı. Risk iştahının toparlandığı ve Dolar'ın dirençli durduğu bu sabah ise hafif baskı altında kalan değerli madenin günün geri kalanında 1.680 - 1.710 aralığında bant hareketi yapabileceğini öngörüyoruz.

Kaynak:Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı