Çin'in merkez bankası zorunlu karşılık oranını 0,25 puan indirecek

Çin'in merkez bankası zorunlu karşılık oranını 0,25 puan indirecek

Vakıf Katılım

Çin’in merkez bankası olan Çin Halk Bankası, 5 Aralık 2022’de finansal kuruluşların zorunlu karşılık oranını 0,25 baz puan indireceğini bildirdi.

Banka yetkilisinin yaptığı açıklama uyarınca merkez bankanın zorunlu karşılık oranını indirmesi, yeterli likiditeyi korumanın yanı sıra para kredisinin rasyonel bir şekilde büyümesini korurken ekonomiyi istikrarlı hale getiren politika paketini yerine getirmeyi amaçlıyor.

Reel ekonomiye daha büyük destek vererek ekonominin kalitesini verimli bir şekilde yükseltecek olan Çin merkez bankası, ekonominin hacminin rasyonel bir şekilde büyümesine yardım edecek.

Finansal kuruluşların mali yapılarının iyileştirilmesi ve uzun vadeli istikrarlı mali kaynaklarının artırılmasını teşvik edecek adımlarla, salgının ciddi etkisi altında bulunan sektörler, KOBİ’ler ve küçük işletmelere daha fazla yardım sağlanacak.

Zorunlu karşılık oranının indirilmesiyle yılda 5 milyar 600 milyon yuanlık maliyet azaltılabilecek. Bu tedbirle reel ekonominin finansman maliyeti düşürülecek.

Bu tedbirin gerçekleştirilmesiyle piyasaya 500 milyar yuan sürülmesi bekleniyor.

Kaynak: Çin Uluslararası radyosu
Hibya Haber Ajansı