Fx analizi

Fx analizi

Vakıf Katılım

USD/TRY: Dün ABD'de açıklanan istihdam maliyeti verisinin beklentilerden daha yavaş artış kaydetmiş olması Fed'in faiz artırımlarında sona gelindiği beklentilerini artırdı. Diğer taraftan, olumlu bilançoların da desteğiyle risk iştahı pozitif seyretti. Bu haftanın en önemli gelişmesi olan Fed faiz kararı bugün TSİ 22'de açıklanacak. 25 baz puan artışına kesin gözle bakılırken toplantı sonrasında Başkan Powell'ın yapacağı konuşma piyasa katılımcıları tarafından takip edilecek. Diğer taraftan ABD'de ADP özel sektör istihdam ve JOLTS açılan iş sayısı verileri ile imalat sektörü PMI nihai verisi ve ISM imalat sanayi endeksi izlenecek. Gelişmeler öncesinde paritelerde bu sabah sakin bir görüntü var. Oynaklığın düşük seviyelerde kaldığı Dolar/TL'de ise 18,80 civarındaki hareketler devam ediyor. Birçok gelişmeye net bir tepki vermeyen kurda 18,75 - 18,84 gibi görece dar bir aralıkta dalgalanma sürebilir.


EUR/USD: ABD'de enflasyona dair takip edilen bazı verilerin, Fed'in faiz adımlarında daha ılımlı bir politika uygulayabileceğini desteklemesi risk iştahı artırdı, tahvil faizlerinde geri çekilme gözlendi. Bugün ise Fed, yılın ilk faiz kararını açıklayacak. Geçen yıl faizi 4 kez 75 baz puan yükselten, Aralık ayında faiz artırım hızını 50 baz puana yavaşlatan Fed'in bugünkü toplantıda da artırım hızını yavaşlatmayı sürdürerek 25 baz puanlık faiz artırması bekleniyor. Makroekonomik projeksiyonların paylaşılmayacağı toplantı ardından Fed Başkanı Powell'ın konuşması takip edilecek. Powell'ın konuşmasında enflasyonla mücadelenin henüz sona ermediğinin vurgulanacağı tahmin ediliyor. Bu arada hem ABD'de hem de Avrupa'da makro veriler de izlenecek. ABD'de ADP özel sektör istihdam ve JOLTS açılan iş sayısı verileri ile imalat sektörü PMI nihai verisi ve ISM imalat sanayi endeksi izlenecek. Avrupa genelinde de imalat sektörü PMI nihai verileri ve Euro Bölgesi öncü TÜFE verisi takip edilecek. Paritede teknik seviyelere bakıldığında, yukarıda 1,0930 ve 1,10 sıralı dirençler olarak izlenebilir. Aşağıda ise 1,08 ve 1,0730 sıralı destekler konumunda.


XAU/USD: Dün aylık ortalamasına kadar geri çekilen değerli maden, ABD'den gelen veri ile birlikte bu ortalamadan tepkiyle karşılaştı ve günü %0,3 oranında primle 1.928 seviyesinden tamamladı. Bugün ise ADP özel sektör istihdamı gibi veriler oynaklık yaratabilecekse de akşamki Fed faiz kararı ve Powell'ın açıklamaları değerli maden üzerinde etkili olabilecek gelişme olarak takip edilecektir. Teknik olarak aylık ortalamanın bulunduğu 1.906 destek olarak izlenebilir. Bu seviyenin üzerinde kalındıkça 1.961 hedefte kalabilir. Ara direnç 1.939 bölgesinde. Diğer yandan, 1.906 desteğinin kırılması durumunda 1.888 seviyesine kadar geri çekilme yaşanabilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı